Ekonomi

Programmet för dig som

– älskar att omsätta idéer i verkligheten och ta initiativ till spännande projekt
– vill släppa loss entreprenören i dig och få utlopp för din kreativitet
– är intresserad av att förstå hur internationell ekonomi samspelar och fungerar
– vill starta och driva ett företag

I vårt ekonomiprogram sätter vi din initiativförmåga och kraft att tänka nytt och banbrytande i centrum. Utbildningen har fokus på att ge dig inblick i och förstå företagsekonomiska processer och internationella ekonomiska samband. Hos oss får du de nödvändiga kunskaperna i hur företag och organisationer fungerar och dessutom utmaningarna som sätter dig på banan i framtidens internationella ekonomi.
Inom företagsekonomi arbetar vi med företagens roll i samhället, olika typer av företagande och du får själv möjlighet att starta företag inom ramen för UF ( Ung Företagsamhet).

Kunniga lärare och kontinuerlig kontakt med näringslivet gör dina tre år vid ekonomiprogrammet utvecklande och lärande. Denna breda utbildning ger dig god behörighet till vidare studier inom framför allt ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Programmet är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt vilket innebär att du kommer att vara mycket väl förberedd för studier på högre nivå.

valhall_elever

På ÖG läser du två ämnen om dagen – ett pass på förmiddagen och ett efter lunch. Långa arbetspass ger möjligheter till varierade arbetsformer, tid att slutföra uppgifter och tid till reflektion. De långa lektionspassen innebär att du endast läser ett fåtal kurser per termin. Som elev har du tillgång till kursplaneringar, uppgifter och schema via en webbaserad plattform, du kan enkelt logga in och ta del av detta på skolans datorer eller hemifrån.

Informationsfilm högskoleförberedande program ÖG
Ekonomi – kriminologi
Ekonomi – idrottsprogram

Programblad